Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
Státní svátek - Velikonoční pondělí - 01.04.2024
2
Pasování na čtenáře I. A - 02.04.2024
3
Projektový den "Bruslení" - 03.04.2024
4
Pasování na čtenáře I. B - 04.04.2024
První pomoc - VIII. A - 04.04.2024
První pomoc - VIII. B - 04.04.2024
5
Supervize 05.04.2024
6 7
8 9
Florbalový turnaj Třešť - 09.04.2024
Metodické sdružení 1. stupeň - 09.04.2024
Provozní porada - 09.04.2024
10
Exkurze ZOO Jihlava - 10.04.2024
"Kvízoování" - soutěž ZOO Jihlava - 10.04.2024
11
Exkurze do knihovny - 11.04.2024
"Inovativní metody do výuky" - 11.04.2024
12
Zápis dětí do 1. ročníku 12. a 13. dubna 2024
Zápis do 1. tříd 2024/2025 - 12.04.2024
13
Zápis dětí do 1. ročníku 12. a 13. dubna 2024
Zápis do 1. tříd 2024/2025 - 13.04.2024
14
15 16 17 18 19
Den Země 19.04.2024
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Škola > Projekty > Vyhodnocení školního projektu Vesmír nesmírný

Vyhodnocení školního projektu Vesmír nesmírný



Datum konání:
30.6.2022

HODNOCENÍ

ŠKOLNÍHO PROJEKTU

 Vesmír nesmírný

 

vesmir-nesmirny-zshradeckatelc.jpg

2020 – 2022

 

Projekt „Vesmír nesmírný“, původně plánovaný na školní rok 2020/2021, byl z důvodu pokračující pandemie koronaviru a jejího výrazného zásahu do veškeré školní práce prodloužen na projekt dvouletý. Oficiálně byl tedy ukončen až slavnostním vyhodnocením školních projektových soutěží na jaře roku 2022.

 

Projekt byl realizován na 1. a 2. stupni naší školy. Jeho cílem bylo získávání znalostí a vědomostí o širokém tématu „Vesmír“ a v jednotlivých vyučovacích předmětech bylo toto úspěšně naplněno. Po celou dobu byla zdůrazňována důležitost ochrany životního prostředí, péče o naše přírodní dědictví, tím pádem i kladný a zodpovědný vztah k naší planetě Zemi, nedílné součásti celého vesmíru.

 

V průběhu práce na projektu byla nejrůznějšími cestami podporována fantazie a kreativita žáků, bylo prohlubováno jejich estetické cítění a vnímání. Všichni žáci 2. stupně se zapojili do školní projektové soutěže v tvůrčím psaní (slohové práce v rámci 1. KSP), na dané téma tradičně tvořili i vlastní poezii.

Děti 1. a 2. stupně se ve velmi hojném počtu zapojily do projektové soutěže výtvarné. Libovolnou technikou ztvárnily magická tajemství nesmírného vesmíru. Vznikly pozoruhodné práce plošné i prostorové. Vynikla zejména volná tvorba žáků 7. ročníku.

 

Téma „Vesmír nesmírný“ žáky oslovilo, práce na projektu je bavila. Pracovali se zájmem a nadšením. A že se dětem skutečně dařilo, se potvrdilo při prezentaci projektu na Dni Země (22.4.2022) i při vyhodnocení projektových soutěží (30.5.2022) – za výborné práce slohové a výtvarné bylo oceněno 111 žáků naší školy!

Projektové práce byly prezentovány též na školních nástěnkách a ve školním časopisu Školník.

 

„Vesmír nesmírný“, v pořadí již patnáctý celoškolní projekt, je hodnocen jako velmi zdařilý.