Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
28
Čertování v DDM Telč 28.11.2022
Pedagogická praxe 29.11.-2.12.2022
"Úvod do tvořivé hry" - workshop pro školní družinu
29
Pedagogická praxe 29.11.-2.12.2022
"Piloti RAF" - přednáška 6.-7. ročník
"Piloti RAF" - přednáška 8.-9. ročník
"Předcházení sociálně patologickým jevům ve třídě"
"Virtuální realita" - 3D brýle - školení
30
Exkurze SŠ stavební Jihlava 30.11.2022
Pedagogická praxe 29.11.-2.12.2022
1
Pedagogická praxe 29.11.-2.12.2022
2
Pedagogická praxe 29.11.-2.12.2022
3 4
5
Mikuláš ve škole 2022
Pedagogická praxe 5.12.2022
Zahájení rekonstrukce školní tělocvičny
6
Provozní porada 6. 12. 2022
7
Předvánoční Vídeň 2022
8 9
Kouzlení 2022
Vánoční posezení s bývalými zaměstnanci školy 2022
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Drobečková navigace

Úvod > Škola > Projekty > Vyhodnocení školního projektu Vesmír nesmírný

Vyhodnocení školního projektu Vesmír nesmírný



Datum konání:
30.6.2022

HODNOCENÍ

ŠKOLNÍHO PROJEKTU

 Vesmír nesmírný

 

vesmir-nesmirny-zshradeckatelc.jpg

2020 – 2022

 

Projekt „Vesmír nesmírný“, původně plánovaný na školní rok 2020/2021, byl z důvodu pokračující pandemie koronaviru a jejího výrazného zásahu do veškeré školní práce prodloužen na projekt dvouletý. Oficiálně byl tedy ukončen až slavnostním vyhodnocením školních projektových soutěží na jaře roku 2022.

 

Projekt byl realizován na 1. a 2. stupni naší školy. Jeho cílem bylo získávání znalostí a vědomostí o širokém tématu „Vesmír“ a v jednotlivých vyučovacích předmětech bylo toto úspěšně naplněno. Po celou dobu byla zdůrazňována důležitost ochrany životního prostředí, péče o naše přírodní dědictví, tím pádem i kladný a zodpovědný vztah k naší planetě Zemi, nedílné součásti celého vesmíru.

 

V průběhu práce na projektu byla nejrůznějšími cestami podporována fantazie a kreativita žáků, bylo prohlubováno jejich estetické cítění a vnímání. Všichni žáci 2. stupně se zapojili do školní projektové soutěže v tvůrčím psaní (slohové práce v rámci 1. KSP), na dané téma tradičně tvořili i vlastní poezii.

Děti 1. a 2. stupně se ve velmi hojném počtu zapojily do projektové soutěže výtvarné. Libovolnou technikou ztvárnily magická tajemství nesmírného vesmíru. Vznikly pozoruhodné práce plošné i prostorové. Vynikla zejména volná tvorba žáků 7. ročníku.

 

Téma „Vesmír nesmírný“ žáky oslovilo, práce na projektu je bavila. Pracovali se zájmem a nadšením. A že se dětem skutečně dařilo, se potvrdilo při prezentaci projektu na Dni Země (22.4.2022) i při vyhodnocení projektových soutěží (30.5.2022) – za výborné práce slohové a výtvarné bylo oceněno 111 žáků naší školy!

Projektové práce byly prezentovány též na školních nástěnkách a ve školním časopisu Školník.

 

„Vesmír nesmírný“, v pořadí již patnáctý celoškolní projekt, je hodnocen jako velmi zdařilý.