Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27
Stávka 27. 11. 2023
Exkurze - Havlíčkův Brod 27. 11. 2023
28
Čertování v DDM Telč 28. 11. 2023
29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
Ateliér - sklíčka
19
Ateliér - sklíčka
Basketbalový turnaj 19.12.2023
Exkurze Dačice 19.12.2023
Exkurze Muzeum Vysočiny Telč 19.12.2023
20
Ateliér - sklíčka
Exkurze Muzeum Vysočiny Telč 20.12.2023
Vánoční dílničky 20.12.2023
21
"Bádání" - společný projekt 21.12.2023
Exkurze - Muzeum Vysočiny Telč 21.12.2023
Výstava Míly Doleželové 21.12.2023
"Příběhy našich sousedů" - workshop 21.12.2023
22
Vánoční besídky 1. stupeň a spec. třídy 22.12.2023
Výuka dle rozvrhu 2. stupeň 22.12.2023
Vánoční besídky 2. stupeň 22.12.2023
Zpěv adventních písní 22.12.2023
23
Vánoční prázdniny 2023
24
Vánoční prázdniny 2023
25
Vánoční prázdniny 2023
26
Vánoční prázdniny 2023
27
Vánoční prázdniny 2023
28
Vánoční prázdniny 2023
29
Vánoční prázdniny 2023
30
Vánoční prázdniny 2023
31
Vánoční prázdniny 2023
Drobečková navigace

Úvod > Škola > Projekty > Dnes jím jako Konžan

Dnes jím jako Konžan



Den jsme začali v projektové učebně, kde jsme se sešli ve středu 25. března v osm hodin. Tam už čekal pan učitel Hajn, který nás po úvodní části věnované programu na celý den, zasvětil do obecného zeměpisu Afriky. Také nám přečetl úryvek z knihy o objevování Afriky Portugalci. Druhou polovinu hodiny jsme dostali od paní učitelky Kovářové anglické texty o Demokratické republice Kongo. Po přeložení textu jsme svoje výsledky prezentovali na interaktivní tabuli.

V další části projektového dne jsme s panem učitelem Remešem probrali pracovní listy, ze kterých jsme poznali obyčejný život dětí v Kongu. Na konci této části nám pan učitel přečetl příběh konžského chlapce – sirotka.

Před jedenáctou jsme se odebrali do kuchyňky, kde jsme měli za úkol s paní učitelkou Kovářovou připravit typické konžské jídlo BUKARI a MALAKI a vyrobit kasičky na vybírání peněžitého příspěvku. Vybrané peníze budou odeslány na podporu dobrovolníků a střediska Bakanja pro chlapce z ulice v Lubumbashi v Kongu. Po chvíli bylo jídlo hotové. Všichni žáci se podle nás na jídlo těšili, ale zároveň měli určité obavy z nám neznámých chutí. Dostali jsme kukuřičnou kaši a fazolovo-rajčatovou omáčku. Téměř všichni to snědli s chutí. Podle nás jídlo nebylo vůbec špatné, ale každý den by jsme to jíst nemohli.

Ve třetí části projektu jsme v projektové učebně dostali pracovní listy, které jsme měli zpracovat. Některé úkoly nás velice nadchly. Nakonec nám pan učitel pustil několik videí z Konga.

Celý projektový den jsme si náramně užili, ochutnali jsme nové jídlo typické pro rovníkovou Afriku a doufáme, že vybrané peníze středisku Bakanja hodně pomůžou.

Adéla Dorotková a Karolína Tomášová, VII.A