Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29
Rozpis branného dne 29. 6. 2023
30 1
Letní prázdniny 2023
2
Letní prázdniny 2023
3
Letní prázdniny 2023
4
Letní prázdniny 2023
5
Letní prázdniny 2023
6
Letní prázdniny 2023
7
Letní prázdniny 2023
8
Letní prázdniny 2023
9
Letní prázdniny 2023
10
Letní prázdniny 2023
11
Letní prázdniny 2023
12
Letní prázdniny 2023
13
Letní prázdniny 2023
14
Letní prázdniny 2023
15
Letní prázdniny 2023
16
Letní prázdniny 2023
17
Letní prázdniny 2023
18
Letní prázdniny 2023
19
Letní prázdniny 2023
20
Letní prázdniny 2023
21
Letní prázdniny 2023
22
Letní prázdniny 2023
23
Letní prázdniny 2023
24
Letní prázdniny 2023
25
Letní prázdniny 2023
26
Letní prázdniny 2023
27
Letní prázdniny 2023
28
Letní prázdniny 2023
29
Letní prázdniny 2023
30
Letní prázdniny 2023
31
Letní prázdniny 2023
1
Letní prázdniny 2023
2
Letní prázdniny 2023
3
Letní prázdniny 2023
4
Letní prázdniny 2023
5
Letní prázdniny 2023
6
Letní prázdniny 2023
Drobečková navigace

Úvod > Škola > Projekty > Dnes jím jako Konžan

Dnes jím jako Konžan



Den jsme začali v projektové učebně, kde jsme se sešli ve středu 25. března v osm hodin. Tam už čekal pan učitel Hajn, který nás po úvodní části věnované programu na celý den, zasvětil do obecného zeměpisu Afriky. Také nám přečetl úryvek z knihy o objevování Afriky Portugalci. Druhou polovinu hodiny jsme dostali od paní učitelky Kovářové anglické texty o Demokratické republice Kongo. Po přeložení textu jsme svoje výsledky prezentovali na interaktivní tabuli.

V další části projektového dne jsme s panem učitelem Remešem probrali pracovní listy, ze kterých jsme poznali obyčejný život dětí v Kongu. Na konci této části nám pan učitel přečetl příběh konžského chlapce – sirotka.

Před jedenáctou jsme se odebrali do kuchyňky, kde jsme měli za úkol s paní učitelkou Kovářovou připravit typické konžské jídlo BUKARI a MALAKI a vyrobit kasičky na vybírání peněžitého příspěvku. Vybrané peníze budou odeslány na podporu dobrovolníků a střediska Bakanja pro chlapce z ulice v Lubumbashi v Kongu. Po chvíli bylo jídlo hotové. Všichni žáci se podle nás na jídlo těšili, ale zároveň měli určité obavy z nám neznámých chutí. Dostali jsme kukuřičnou kaši a fazolovo-rajčatovou omáčku. Téměř všichni to snědli s chutí. Podle nás jídlo nebylo vůbec špatné, ale každý den by jsme to jíst nemohli.

Ve třetí části projektu jsme v projektové učebně dostali pracovní listy, které jsme měli zpracovat. Některé úkoly nás velice nadchly. Nakonec nám pan učitel pustil několik videí z Konga.

Celý projektový den jsme si náramně užili, ochutnali jsme nové jídlo typické pro rovníkovou Afriku a doufáme, že vybrané peníze středisku Bakanja hodně pomůžou.

Adéla Dorotková a Karolína Tomášová, VII.A