Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
29
LVK - Luka nad Jihlavou 29.01.2024
Exkurze - MÚ Telč 29.01.2024
Sběr starého papíru 29.-31.01.2024
30
LVK - Luka nad Jihlavou 30.01.2024
Sběr starého papíru 29.-31.01.2024
Digi Roadshow - NPI České Budějovice 30.01.2024
31
Sběr starého papíru 29.-31.01.2024
Předávání výpisu vysvědčení za 1. pololetí 2023-24
1
Děti do bruslí 01.02.2024
2
Pololetní prázdniny 02.02.2024
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
Jarní prázdniny 2024
13
Jarní prázdniny 2024
14
Jarní prázdniny 2024
15
Jarní prázdniny 2024
16
Jarní prázdniny 2024
17 18
19 20
Okresní kolo soutěže v AJ Jihlava
Futsalový turnaj starších žáků 20.02.2024
Provozní porada 20.02.2024
21
Výstava Míly Doleželové 21.02.2024
22
Děti do bruslí 22.02.2024
Výstava Míly Doleželové 22.02.2024
23
Supervize 23.02.2024
24 25
26
"Kvízoování" 26.02.2024
Výroba krmítek 26.02.2024
Společná schůzka rodičů budoucích žáků 1. tříd s třídními učitelkami
27
Výstava Míly Doleželové 27.02.2024
"Slovensko" Pohodáři Pelhřimov 27.02.2024
Exkurze Brno - Anthropos a Planetárium 27.02.2024
28
"Příběhy našich sousedů" - slavnostní zakončení
29
Děti do bruslí 29.02.2024
1
Návštěva dětí z MŠ ve třídě I.B - 01.03.2024
2 3
Drobečková navigace

Úvod > Škola > Projekty > Hodnocení projektu Divy světa 2022-23

Hodnocení projektu Divy světa 2022-23



Datum konání:
30.6.2023

 Projekt „Divy světa“ probíhal po celý školní rok 2022/2023 na 1. a 2. stupni naší školy. Jeho cílem bylo získávání nových znalostí a vědomostí o daném tématu. V jednotlivých předmětech se navázalo na poznatky již známé a postupně byl tvořen ucelenější obraz o této problematice.

 Žáci se podrobněji seznámili se sedmi starověkými divy světa, objevovali též divy nové. Pozornost byla zaměřena nejen na architektonické divy vytvořené člověkem, ale i na překrásné zázraky přírody, tedy na divy, které vytvořila sama příroda. Divem světa může být vlastně cokoli kolem nás…

 Po celou dobu práce na projektu byl žákům zdůrazňován kladný a zodpovědný vztah k přírodě, k našemu přírodnímu a kulturnímu dědictví. Dále byla podporována čtenářská a IT gramotnost a prohlubováno estetické cítění a vnímání.

Žáci 6. - 9. ročníku se zapojili do školní projektové soutěže v tvůrčím psaní (literárně-slohové práce v rámci 2. KSP). Z každé třídy byla vybrána a následně oceněna 3 - 4 nejoriginálnější díla. Práce se povedly, byly nápadité a plné fantazie.

 Děti 1. a 2. stupně se v hojném počtu zapojily do projektové soutěže výtvarné. Také letos vznikly pozoruhodné práce plošné i prostorové. Žáci ukázali velkou míru představivosti, kreativity a samostatnosti. Nejzdařilejší výtvory z každé třídy byly oceněny pochvalou.

 Celoroční práce na projektu „Divy světa“ byla tradičně prezentována na Dni Země (21.4.2023), v průběhu roku také na projektových nástěnkách a ve školním časopisu Školník. Zpráva o projektu se objevila též na webových stránkách školy spolu s fotografiemi všech oceněných výtvarných prací.

Celý projekt byl oficiálně ukončen slavnostním vyhodnocením školních projektových soutěží (v herně 16.6.2023).

 Téma letošního školního projektu bylo dobře zvolené, žáky zaujalo, pracovali se zájmem a nadšením. Byly naplněny všechny cíle i klíčové kompetence, projekt je tedy možno hodnotit jako úspěšný.

 Na závěr projektu byla shledána pravdivou Sofoklova myšlenka, že „na světě je nespočet divů, ale žádný není úžasnější než člověk“. Největším zázrakem je člověk a život sám.

 Divy světa